• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Ook al is het weer vandaag niet echt lekker….Je kinderen maak je ondanks de regen vast wel blij met een lekker zomer ijsje. Ze zijn nog verantwoord ook, mooi meegenomen!

1. De allerlekkerste aardbeienijsjes.

Benodigdheden
– 250 gram Hollandse aardbeien.
– 100 ml yoghurt / 100 ml sinasappel- of appelsap
– 1 TL honing
– ijsvormpjes
– blender

Supersimpele ijsjes die je binnen twee minuten zelf kan maken. Zonder onnodig veel toegevoegde suiker, maar toch heerlijk zoet en verfrissend.

Gooi de aardbeien, de yoghurt (of het sap) en de honing in de blender. Maak er een glad mengsel van. Proef even of het nog iets zoeter moet, dan kan je nog wat honing toevoegen. Giet het mengsel in vier (of zes als ze niet zo groot zijn) ijsvormpjes en steek er een stokje in. Gooi ze een dagje in de vriezer, en je hebt de heerlijkste ijsjes die helemaal top verantwoord zijn!

2. Zomerse smoothie-ijsjes

Benodigdheden
– 1 grote banaan (of 2 kleine bananen)
– een doos bevroren bosvruchten (Albert Heijn heeft deze in het vriesvak)
– 50 gram havermout
– 400 ml verse appelsap
– optioneel: een tl honing
– optioneel: een plak donkere chocola om te smelten
– ijsvormpjes
– een blender

Supergezonde ijsjes met een optionele chocoladedip. Je kinderen krijgen meteen hun portie fruit binnen en worden er niet helemaal hyperactief van!

Gooi de banaan, de bosvruchten, de havermout en de appelsap in de blender en maak een mooi, egaal mengsel. Proef even of het zoet genoeg is. Als de banaan lekker rijp is hoeft er waarschijnlijk geen extra honing bij, maar als het wat zoetigheid mist voeg je een theelepeltje honing toe. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en gooi ze in de vriezer.

Artikel me-to-we