• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Voor elk kind is het een groot feest; het vieren van hun verjaardag! Bij de meeste ouders beginnen de voorbereidingen al weken van te voren. Want ja, wat voor  cadeau geef je je kind, wat voor feestkleding doen we het kind aan en wat gaan we trakteren op het kinderdagdagverblijf of op de peuterspeelzaal?

Tijdens mijn werk op de peuterspeelzaal heb ik al de nodige verjaardagen meegemaakt. We maken er altijd een feestje van inclusief mooie muts, instrumentjes en een traktatie. Van te voren probeer ik al een beetje te vissen bij ouders of ze al een idee hebben wat het kindje mag gaan trakteren.

Ik heb namelijk al de nodige traktaties voorbij zien komen. Complete taarten, puntzakken vol snoep, grote lollies en zakjes chips.

Helaas vind ik al het bovenstaande totaal niet geschikt voor een peutertraktatie. Het zijn ongezonde en bovenal gevaarlijke traktaties. Ik merk dat ouders het lastig vinden dat ik graag wil dat ze gezond trakteren op de peuterspeelzaal. Want gezond kan toch niet lekker zijn? Dat denken ze dus helemaal verkeerd. Wanneer je zoekt op gezonde peutertraktaties komen de meest leuke ideeën te voorschijn.

Ouders krijgen van mij altijd het advies een traktatie samen met hun peuter te maken en het vooral klein te houden. Een kinderhandje is snel gevuld 😉 Denk bijvoorbeeld aan een doosje rozijnen, een soepstengel, eierkoek, mandarijntje of een appeltje.

Ik zal regelmatig recepten en foto’s van traktaties plaatsen die ik bij mij op de peuterspeelzaal tegenkom.

https://www.opgroeigids.nl/recepten/traktaties