• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

En toen was het zover, januari 2010.

Mijntje ging een ochtend wennen op het kinderdagverblijf.
Haar tasje met o.a. speen, knuffel, reservekleertjes stond al een paar dagen klaar en had ik als (nog steeds) control freak natuurlijk alweer tientallen keren gecheckt(!) Want het zou toch zo maar kunnen dat er ineens iets uit verdwenen zou zijn.
Daarnaast had ik een “gebruiksaanwijzing” (of eerlijk gezegd een boekwerk) voor Mijntje geschreven, met daarin haar bedtijden, flestijden, wat te doen bij fles niet leegdrinken, wat te doen bij huilen, wat te doen bij niet in slaap vallen en ga zo maar door.
Het was meer een gebruiksaanwijzing voor iemand die voor het eerst in zijn leven een baby zou zien en zou denken: “wat moet ik hiermee?” maar mij gaf het rust. Misschien kan ik het alsnog uit gaan geven als boek met de titel: “wat te doen als je voor het eerst een baby in je handen krijgt”.

Eenmaal op het kinderdagverblijf natuurlijk alles nog eens verteld wat ook al in de gebruiksaanwijzing stond, Mijntje 100 kusjes gegeven en toen al snotterend de deur uit. Manlief en ik gingen de stad in om voor de broodnodige afleiding te zorgen. Ik probeerde te ontspannen, maar ondertussen zat ik eigenlijk de minuten vooruit te kijken. Hoe zou het met Mijntje gaan, wat zou ze nu aan het doen zijn, zou ze al slapen? Ik dwong mezelf om mijn gedachten te verzetten, maar dat viel niet mee. En toen mochten we haar weer gaan ophalen.

In de groep hing een serene sfeer, was het lekker rustig en speelden de kindjes allen heel tevreden. Mijntje lag heerlijk te spelen in de box. Toen ze ons zag, verscheen er een grote glimlach en kon ik niet wachten om haar op te pakken voor de volgende reeks kusjes. Het voelde alsof ik haar een week niet gezien had. Ze leek zelfs alweer gegroeid(!)
Wat was ik blij om te zien dat ze er zo ontspannen en tevreden uit zag. Ze had het uitstekend gedaan. Gedronken, geslapen en natuurlijk wisten de pedagogisch medewerksters perfect wat ze moesten doen, bij fles in eerste instantie niet leegdrinken en niet meteen in slaap vallen. En wat een leuke en lieve meiden! De kop was eraf en vanaf volgende week zou Mijntje voortaan 2 dagen per week gaan. En daar zag ik niet meer zo erg tegenop als in eerste instantie.

Tot over 2 weken!