• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Vanaf vandaag heeft de zaterdag een nieuwe invulling gekregen.

Mijntje gaat wedstrijden hockeyen en we zullen dus voortaan ook op zaterdag te vinden zijn bij Hc Den Bosch. Ze is net 6 jaar. Niet meer uitslapen op zaterdag, geen pyjama ochtend meer of gewoon lekker luieren.Toen ik haar vanmorgen wakker moest maken en haar met haar slaperige koppie aan haar boterhammetje zag zitten, dacht ik: wat vind ik hier nu eigenlijk van? Om eerlijk te zijn vond ik het een beetje zielig. Ze moet al de hele week op tijd op om naar school te gaan, op zondagochtend heeft ze zwemles en nu is haar zaterdagochtend ook nog eens “afgepakt”‘ van haar. Maar ik probeer mijzelf ervan te overtuigen dat dit enkel mijn gevoel is. Want ik geef toe, ik houd niet echt van vroeg op staan en al helemaal niet in het weekend! Aan de andere kant vind ik het ook weer heel goed. De discipline op kunnen brengen om iedere zaterdag voortaan op tijd op het hockeyveld te staan, of je nu zin hebt of niet, zorgt er (hopelijk) voor dat ze opgroeit tot een persoon met gevoel voor verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Alhoewel ik daar eigenlijk niet over twijfel gezien het feit dat ze zo enorm op mij lijkt.En als ik dan een aantal foto’s doorgestuurd krijg waarop ik zie dat ze heerlijk aan het hockeyen is en vol enthousiasme thuis komt:”mama, we hebben gewonnen met 12-2!”, verdwijnt mijn twijfel ook weer als sneeuw voor de zon en ben ik er weer van overtuigd dat dit alleen maar goed voor haar is.Ben wel benieuwd of ik er een volgende keer ook zo over denk als manlief of ik misschien een keer niet al te fit langs het veld staan, omdat we een feestje hebben gehad de dag daarvoor. Maar hee, wij willen het goede voorbeeld geven.Dus zaterdagochtend, kom maar op! (Stiekem, kijk ik ook wel een beetje uit naar de winterstop!).