• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Inhoudsopgave

Paastakken, paasboom en paasvaas

Paastakken, paasboom en paasvaas. Bron: google.nlPaastakken, paasboom en paasvaas zijn dé paasversieringen. Een paasboom was vroeger traditie. Aan een stok werden vier dwarslatten vastgemaakt en daaraan werden gekleurde eieren gehangen. De symbolische betekenis van deze eieren was dat ze nieuw leven vertegenwoordigden.
Een rood ei stond voor liefde en blijdschap, vruchtbaarheid en de verrijzenis.paasboomTegenwoordig spreken wij van paastakken en zetten deze voor en tijdens de paasdagen in onze huiskamer. Wij gebruiken daarvoor siertakken van de hazelaar en daaraan hangen wij vrolijk gekleurde eieren. Je kan eventueel de paastakken omwikkelen met gekleurd garen of je kan de (gedroogde) takken in een kleur schilderen, wat zeker een eye catcher is tijdens de paasdagen.

De paastakken zijn niet alleen een mooie decoratie tijdens de paasdagen, maar we vieren ook dat de lente in aantocht is. Een mooi gevormde paastak kun je versieren met paaseieren, paashaasjes, kuikentjes en andere paasdecoratie, zelfgemaakt van hout, papiermaché of vilt of kant en klaar gekocht.

Een paasvaas is een goed alternatief. In een vaas zet je takken van de kronkelwilg, die ook wel gedraaide wilg wordt genoemd. Zet er lentebloemen bij, zoals gele tulpen en blauwe hyacinten. Hang de paaseitjes geel/wit aan de kronkelwilg en klaar is je paasvaas.

En zo kan het ook :

Originele link

Originele auteur: Elenea