• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Gisteren met zijn allen het journaal gekeken. Ik moest wel lachen om de strijd tussen hoofdpiet en huispiet. Niene is helemaal in de war en heeft huispiet nu zoveel gezien dat ze ook vindt dat hij er uit ziet als hoofdpiet.

De pieten met een bijbaantje waren natuurlijk ook raar. Maar ja, de kinderen willen zelf ook graag hulppiet worden…..

Vandaag mocht Niene in de bibliotheek een chocolade letter maken. Ze moest nogal lang wachten omdat ze zich van haar rechtmatige plaatsje van kwart over 2 had laten drukken maar gelukkig kwam ze een klasgenootje tegen en heeft ze lekker tot na 3en gespeeld in de bibliotheek.  Het was vanmiddag wel de rumoerigste bibliotheek waar ik ooit geweest was. Kinderen renden overal rond. Pieten deelden pepernoten uit. Het was wel erg gezellig en ik heb zowaar kunnen werken.

Het chocolade letter maken was zo voorbij maar Niene was wel erg enthousiast en met het puntje van de tong uit haar mond was ze aan het werk samen met Lydi.

Vanavond toen Caspian bijna in slaap was en ik nog even bij zijn bedje was, zei hij nog: “Het duurt wel heel erg lang voordat Sinterklaas er is op school.” Hij komt zaterdag aan in Deventer en dan pas volgende week vrijdag op school. Ik geloof dat ik het ook wel een beetje lang vind voor de kindertjes. Vanaf het moment dat hij aankomt in Nederland tot pakjes avond. Het zou best een weekje korter kunnen….