• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Inhoudsopgave

De ouders van de 3 jarige Emmett Rychner wonen al geruime tijd naast de 89 jarige Erling Kindem. Ze knikten en groeten elkaar altijd vriendelijke wanneer ze elkaar zagen.

Het veranderde allemaal het afgelopen jaar. De kleine Emmett sloot vriendschap met de veteraan Erling. Het geen wat hen bij elkaar bracht; tomaten. Erling kweekt tomaten in zijn tuin en Emmett vroeg geregeld : ‘Got any matoes?’

De twee werden al snel beste vrienden. De veteraan leerde Emmett zijn fiets repareren en basketballen. Ze hebben zelfs dezelfde tractor, Kindem een grote en Emmett een speelgoed versie.

De ouders van Emmett zijn blij dat Erling in het leven van hun zoon is verschenen. Volgens Anika, de moeder van Emmett is Erling als een opa voor Emmett.

Echter zullen de 2 vrienden elkaar binnenkort minder zien. Emmett verhuisd met zijn familie naar een meer kinderrijke buurt. De 89 jarige buurman zal binnenkort zijn intrek nemen in een bejaardenhuis. Hoewel de 2 dan geen buren meer zijn zullen de ouders van Emmett alles in het werk stellen dat de vrienden elkaar kunnen blijven zien.

Bekijk het filmpje en geniet van deze prachtige vriendschap.