• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Uit onderzoek van Unicef blijkt dat ouders wel hun best doen om hun kinderen gelukkig te maken, maar dat ze dat op de verkeerde manier doen. Volgens het rapport vinden de kinderen het wel fijn om leuke en dure gadgets te krijgen, maar dragen ze niet bij tot het algemene geluksgevoel. Hm… Lees ik dat dus weer net op het moment dat ik op het punt s
Uit onderzoek van Unicef blijkt dat ouders wel hun best doen om hun kinderen gelukkig te maken, maar dat ze dat op de verkeerde manier doen. Volgens het rapport vinden de kinderen het wel fijn om leuke en dure gadgets te krijgen, maar dragen ze niet bij tot het algemene geluksgevoel. Hm… Lees ik dat dus weer net op het moment dat ik op het punt sta een iPad voor mijn kids te kopen! Niet doen danmaar? 

De kinderen blijken veel meer te hechten aan tijd door te brengen met hun ouders.  Volgens het rapport geven ouders dure spullen om hun schuldgevoel te compenseren. “Ze voelen zich schuldig omdat ze een veel te druk leven hebben en te weinig tijd hebben om samen met hun kinderen iets te ondernemen.” Uit de studie kwam naar voren dat vooral Britse ouders hun kinderen zoet houden met duur ‘speelgoed’. Zo is een televisie op de kamer daar meer regel dan uitzondering.  Voor het onderzoek werden er gesprekken gehouden met honderden jongens en meisjes tussen acht en dertien jaar uit Groot-Brittanië, Spanje en Zweden.

Oké. Nou, dan koop ik dus wel die iPad, maar zorg ik ook dat ze voldoende aandacht van mama krijgen. Doe ik het toch goed!