• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Schermafbeelding 2014-04-24 om 20.57.13 Vorige week is de single “Er wordt een moeder geboren”  van zangeres/songwriter /cabaretière Madelijne Kool verschenen. Het is een bijzondere ode aan het moederschap. Met dit allereerste lied dat moeders en baby’s verwelkomt, heeft zij een primeur. De tekst van het nummer is geschreven door Madelijne. John Ewbank componeerde de muziek. De

Schermafbeelding 2014-04-24 om 20.57.13 Vorige week is de single “Er wordt een moeder geboren”  van zangeres/songwriter /cabaretière Madelijne Kool verschenen. Het is een bijzondere ode aan het moederschap. Met dit allereerste lied dat moeders en baby’s verwelkomt, heeft zij een primeur. De tekst van het nummer is geschreven door Madelijne. John Ewbank componeerde de muziek. De productie lag in handen van Holger Schwedt. De gehele downloadopbrengst wordt door Kool en Ewbank ter beschikking gesteld aan Cordaid Memisa, de organisatie die strijdt tegen de moedersterfte in ontwikkelingslanden. “Het is een fantastisch doel om iets voor te kunnen betekenen. Ze doen er alles aan om bijvoorbeeld vrouwen veiliger te laten bevallen en het is prachtig om daar met dit liedje een bijdrage aan te leveren,” verklaart Madelijne.

Eerder dit jaar had Kool het nummer als gedicht voorgedragen bij Cordaid Memisa en raakte daar een gevoelige snaar. Kool vroeg John Ewbank de muziek te componeren. Ze bood het liedje aan bij de organisatie, die er vol enthousiasme mee aan de slag is gegaan en een unieke actie heeft opgezet.

Meer dan 80.000 aanstaande moeders in Nederland krijgen vanaf begin mei het liedje cadeau van Cordaid Memisa op een bijzondere manier, namelijk via de Blije Doos. Door middel van een code op een bijgesloten kaart kunnen aanstaande moeders “Er wordt een moeder geboren” gratis downloaden via Helpmama.nl, de online Mama Help Shop van Cordaid Memisa.

Wie niet zwanger is, kan het liedje tegen betaling downloaden via Helpmama.nl of iTunes. De gehele opbrengst gaat naar Cordaid Memisa. Elke download steunt zo de strijd tegen moedersterfte.

Madelijne Kool, zelf moeder van 4 jonge kinderen, voelt een sterk verwantschap met moeders die het een stuk minder makkelijk hebben dan zij: “Hier denk je als aanstaande moeder: ‘kan ik dit wel?’ In Afrika is het: ‘overleef ik dit wel?’. Elke 2 minuten sterft een moeder tijdens de zwangerschap of bevalling en daar vecht Cordaid Memisa tegen. Met dit liedje trekken we de aandacht voor het overweldigende gevoel wat bij het moeder worden komt kijken, wie je ook bent en waar je ook woont.”

Lees ook:Isabelle wint liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen
Lees ook:Kinderen voor Kinderen zingt tijdens aftrap Koningspelen
Lees ook:Je te druk maken als je zwanger bent is slecht voor je kind
Lees ook:Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi
Lees ook:Ben Saunders maakt Kinderen voor Kinderenlied over tattoos

Authors: Hester