• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Twee derde van de volwassenen voelt zich nog steeds een beetje een kind en 20 procent houdt nog steeds van kinderachtige spelletjes, zoals tekenfilms kijken, gekke gezichten trekken en een sneeuwpop maken.

Gerelateerd nieuws:

Authors: nu.nl – kinderen

Veel volwassenen voelen zich nog een beetje kindFoto:  Thinkstock

Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend volwassenen, zo meldt de Daily Mail.

Alhoewel de meeste ondervraagden zich vanaf hun 26e echt volwassen voelden, geeft twee derde toe zich nog altijd een beetje een kind te voelen.

Eén op de tien ondervraagden vindt het nog steeds leuk om mensen te laten schrikken door onverwacht ergens op te duiken. Ook vinden veel ondervraagden het nog steeds leuk om bubbels te blazen met kauwgum, op winkelwagentjes te springen, gezichtjes op een beslagen spiegel te tekenen of cakebeslag op te likken.

Meer dan de helft van de ondervraagden heeft regelmatig dagdromen over hoe het zou zijn om rijk te zijn. Een derde beeldt zich in hoe het zou zijn om in een heel groot huis te wonen en een vijfde doet wel eens alsof hij superkrachten heeft.

Ruim 86 procent zegt dat het belangrijk is om als volwassenen de fantasie te blijven gebruiken en twee derde is van mening dat hun fantasie hen creatiever maakt. Daardoor zijn ze ook beter in hun werk.

Negen van de tien ondervraagden zegt de eigen jeugd opnieuw te beleven door leuke dingen met hun kinderen te ondernemen en 60 procent is van mening dat het goed is voor kinderen om hun ouders af en toe onvolwassen dingen te zien doen.