• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Nadelen Plusklas

Wat ik zelf een nadeel vind is dat dochterlief leuke dingen die op woensdag plaatsvinden op school misloopt, omdat ze dan bij de Plusklas zal zijn. Verder denk ik dat het soms lastig zal zijn om een speelafspraakje te maken op woensdag. Dat laatste kunnen we opvangen door haar een dag van tevoren al een afspraak met een vriendje of vriendinnetje te laten maken. Oh ja, we brengen de kinderen die dag naar 2 verschillende plaatsen. Dat is onhandig, maar geen onoverkomelijkheid.

Creatief denken, filosofie en techniek

Verder zie ik alleen voordelen. Ze krijgt meer uitdaging. Ik hoor vakken voorbij komen als Spaans, techniek, filosofie, creatief denken en mindset. Super! Verder is ze bij gelijkgestemden, die de dingen op dezelfde manier benaderen. Ze kan weer nieuwe vriendschappen sluiten. Haar wereld wordt weer wat groter, wat prettig is na onze verhuizing. Kortom, wij zijn positief. Voor kinderen is het soms (meestal) niet fijn om op te vallen, of anders te zijn dan de rest. Daarom hebben we het haar ook voorgelegd. Zelf zou ze het wel zien zitten, wat voor ons ook een belangrijk punt is.

Wat is jullie ervaring met een Plusklas?

Wat zijn jullie ervaringen met een Plusklas? Hoe vindt jouw kind het? Wat zijn positieve en negatieve punten met de Plusklas? Heb je bewust niet gekozen voor een Plusklas? Ik ben razend nieuwsgierig naar jullie ervaringen!

Ik hoor het graag;-)

Onze oudste mag naar een Plusklas. Dat bleek gisteren tijdens het 10-minutengesprek met juf. Ze vroeg of wij als ouders erover na wilden denken. Nu denk ik zelf dat er op 2 punten na alleen maar positieve punten zijn aan een Plusklas.