• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

We mochten van Infento uitproberen of we de B-Trike konden bouwen met zijn tweeeen.Ik, Andries en Caspian (4 en een half jaar oud) mijn zoon.

Alleen de dozen waar alles inzat was al een genot en voorspelde veel bouw plezier.

Alles zat erin, alle onderdelen keurig verpakt maar ook al het gereedschap wat nodig was om het te bouwen.

 

De instructies zijn heel duidelijk en goed geschreven. Ook goed te volgen voor een 4 1/2 jarige. Het staat vol met tips en extra’s. Het materiaal van de B-Trike is kwalitatief goed en robust van industriele kwaliteit.

Het was nog wel even bedenken waar en wanneer we de B-Trike gingen bouwen want alhoewel er 6 uur in totaal voor stond gingen we er natuurlijk niet van uit dat we het in 1 keer zouden kunnen bouwen.

Gekozen voor een grote tafel zodat zowel Caspian als ik er goed bij zouden kunnen. Het is een uitdaging om te zien hoe lang zo’n toch wel jong ventje zijn aandacht erbij kon houden. Extra uitdaging was dat niet alleen ik het nog niet eerder had gebouwd maar dat het nog helemaal niet gebouwd was, we waren echte proefkonijnen.

De eerste dag hebben we het een goede twee en half uur volgehouden en zijn we goed opgeschoten. Hier en daar waren nog wel een paar onduidelijkheden maar niets wat ons vast deed zitten. Misschien dat het wel een idee is als er suggesties in het boek zouden staan waar goede momenten zijn voor onderbrekingen.

Uiteindelijk in 3 sessies de B-Trike kunnen bouwen. Caspian kende aan het eind alle onderdeeltjes bij naam en kon goed de stukjes per plaatje bijelkaar zoeken of aangeven wat er nodig was. Termen als Vrijlopenwiel en aangedreven wiel zijn nu gewoon in ons huishouden en worden veelvuldig gebruikt door Caspian. Hij kan iedereen vertellen wat M8x 25 bouten zijn en zal je vertellen dat je t-blokjes moet gebruiken om het sterker te maken. De handleiding heeft ook leuke extra weetjes hier en daar duidelijk tussen de instructies staan. Kinderen vinden het vaak leuk om net iets meer dan nodig te leren of het hoe en waarom van materiaalkeuze en dergelijke en dat staat er allemaal in.

 

We kunnen ons helemaal aansluiten bij het artikel uit het Business magazine van Boomingamsterdam (https://www.boomingamsterdam.nl/infento-het-gat-in-de-markt)

“Infento stimuleert spelenderwijs de creativiteit van het kind, laat het kennismaken met techniek, en nodigt uit tot samenspelen.

Het helpt kinderen met:

Bedenken (stimulering van de creativiteit)
Bouwen (technische ontwikkeling)
Bewegen (lichaamsbeweging in de vorm van sport, spel, activiteit)
Samenwerken

Infento kenmerkt zich door de kwaliteit en de stoere vormgeving met gebruik van hoogwaardige materialen. De bouwpakketten bestaan onder andere uit: aluminium profielen, RVS schijfremmen, kunststof koppelstukken en lichtmetalen velgen. Daar wil je mee gezien worden!”

Toen de B-Trike eindelijk helemaal af was is hij natuurlijk getest. Niet alleen Caspian heeft er op gereden maar ook de kinderen uit de buurt to een leeftijd van zo ongeveer 10 jaar oud. Kinderen van Caspian’s lengte konden er niet meteen heel goed op wegkomen omdat het stoeltje en de trappers wat ver uitelkaar staan. Met een kussentje was dat zo opgelost.De B-Trike is een aantal keren mee naar school geweest en heeft voor de groepen 1 en 3 voor veel vermaak en bewondering in de gang veroorzaakt. Ook op de Basisschool en de BSO is de trike goed getest.

 

Infento heeft via Kickstarter crowdfunding genoeg investeerders gevonden om dit leuke product op de markt te brengen.

https://www.kickstarter.com/projects/infento/infento-worlds-first-real-constructible-rides/

Op de website van Infento kun je nog meer informatie vinden: https://www.infentorides.com/.

Wist je bijvoorbeeld dat Infento ook hele leuke pakketten voor scholen heeft (https://education.infentorides.com/)?

Van de website: “Infento is de perfecte oplossing om leerlingen van alle leeftijden met techniek in aanraking te brengen. Kinderen bouwen constructies die dichtbij hun belevingswereld liggen en maken gebruik van echte materialen en technieken. Het educatiepakket van Infento brengt op een unieke wijze creativiteit, ontwikkeling van technisch inzicht en plezier tijdens leren samen.”