• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Inhoudsopgave

Hoe zien onze dagen er ongeveer uit?

Alle ochtenden beginnen zo ongeveer rond 6 uur (ja ook de weekenden) We staan dan op en kleden ons eerst aan (dit kost soms wat tijd want spelen is ook erg leuk en gezellig) en gaan dan naar beneden. Dan ga ik het eten en drinken voor het ontbijt en voor school klaar maken.

De kids spelen nog even lekker samen of maken samen ruzie om het ene stuk speelgoed dat de ander heeft. Ik roep ze dan 1 voor 1 bij me voor het ontbijt en vraag wat ze willen. Ze mogen zelf aan geven wat ze willen eten en drinken. Dan krijgen ze hun bord met hun vitamines en een beker drinken (melk, water of thee) Als ik dan klaar ben met alles klaar maken zet ik de bakken en bekers klaar op het aanrecht. En als de kids dan klaar zijn met hun ontbijt pakken ze hun tas en dan kunnen de bakjes en de bekers er in. (soms doe ik het als het wat later is)

Rond 07.15 uur a 07.30 uur worden de haren gedaan. Als eerste de 2 meiden weer een leuke creatie (mits er tijd en geduld voor is) de middelste beetje gel er in. Dan mogen ze hun tandjes poetsen en even een doekje over hun snoet doen. Tegen kwart voor 7 geef ik aan dat ze hun schoenen aan mogen doen (de kleinste word nog geholpen door mij of door haar broer of zus) dit kost vaak nog al wat tijd want het zijn en blijven kinderen die gek zijn op spelen en stuiteren. Rond 08:20 uur komen we op school aan en krijgt de oudste alvast een kus en want die rent dan vaak al snel naar haar klas. De middelste loopt rustig met mij en de kleine meid naar de klas. Hij is soms nog wel even een momentje verlegen maar als we dan lekker samen een boekje lezen smelt hij al snel en is het weer goed. Dan gaat de jongste nog even haar broer en zus een dikke kus en knuffel brengen en dan gaan wij weer tegen 08:30 uur richting huis, naar onze afspraak of wat er dan ook gepland staat.

Maandag, dinsdag en donderdag hebben de kids school tot 14:15 uur. Woensdag & vrijdag hebben ze school tot 12:15 uur.

De ochtend probeer ik zo vaak het uit komt om het avond eten vast voor te bereiden en soms ook al om het klaar te maken. Dit omdat we op de maandag en de woensdag met zwemles van de oudste zitten. Woensdags is de speeldag van de middelste (wegens zwemles kan hij nu nog alleen uit spelen gaan) en vrijdags is het de speeldag voor de oudste. De dinsdag- & donderdagmiddag hou ik de kinderen het liefste thuis. Gewoon even wat tijd met elkaar doorbrengen. Spelletjes op de Wii of leuke bordspellen doen, knutselen, filmpje kijken, naar de speeltuin toe of gewoon even rustig op de bank zitten boekjes lezen.

Sinds januari zit de middelste ook hele dagen op school en heeft de kleine meid meer mama tijd. We doen dan ook lekker gek, samen lezen, samen dansen, samen zingen, samen filmpje van Nijntje kijken, knuffelen, buiten spelen, kleuren, noem het maar op.

Rond 10:00 uur gaan we even lekker samen wat drinken met een koekje en/of wat fruit erbij. Nou kan ze zich helaas nog lastig verstaanbaar maken en komen er dan ook steeds vaker driftbuien, want ze wil zo graag begrepen worden. Nu proberen we samen gebaren te bedenken zodat ik haar beter kan begrijpen maar dit is nog best lastig soms. Naast haar spraak is haar ontwikkeling sinds januari wel meer vooruit gegaan. En snapt ze goed wat ik bedoel als ik iets vraag of zeg. Nu gaan we op de woensdagochtend tussen 10:00 & 12:00 uur graag naar het mama cafe bij ons in de buurt. Even lekker met de kinderen spelen en de mama’s even lekker kletsen.

We kletsen vanaf school altijd even lekker over hoe hun dag op school was. Wat voor een leuke dingen ze hebben gedaan en of er dingen zijn die niet leuk waren en waarom ze dat niet leuk vonden. Als we dan thuis komen gaan we eerst even lekker wat eten en drinken en nog wat verder kletsen of hoe het was en eventueel over wat we verder die dag nog gaan doen.

Tegen 17:00 a 17:30 uur gaan we avond eten als we dan klaar zijn kunnen we nog even lekker met elkaar lezen en/of spelletjes doen.

Een vast ‘we gaan slapen’ ritme is erg belangrijk voor de kinderen

Tussen 18:30 a 19:00 uur gaan ze naar bed. Ons ritueel is:

Slokje water drinken, plassen, tanden poetsen, beneden hun kleding uit, boven pyjama aan, bij de kleinste neus spray & luuf onder haar voetjes smeren, verhaaltje (voor)lezen, de middelste controleren op eczeem plekken en die plekken insmeren met zalf, dan zing ik “slaap kindjes slaap” en gaan ze hun eigen bedje in en lekker slapen.

Het echte huishouden doe ik als de kinderen op bed liggen. Dan hoop ik meer rust om mij heen te hebben om even alles achter elkaar te doen. Vaatwasser uit en in ruimen, was sorteren en/of weg vouwen. Helaas slapen de kinderen heel erg licht en wisselend en worden ze dan ook vaak wakker. Ik ga er dan weer even heen om te knuffelen/troosten. Ga daarom zelf ook vroeg op bed (zo rond 21.00 á 21.30 uur)

Ik ben momenteel aan het rond kijken voor wat meer me-time. Ik denk dat ik lekker ga sporten bij een sportschool waar ze naast fitness oof leuke groepslessen hebben. Om weer even wat energieker te worden en wat nieuwe sociale contacten te leggen.

De oudste heeft 30 januari haar A diploma behaald en al lekker op weg voor haar B. Als ze die heeft gehaald neem ik even een half jaar tot een jaartje pauze voordat ik de middelste op zwemles doe. Dan kunnen de kinderen weer even wat meer kind zijn. Want we zijn 2 jaar bezig geweest voor dat ze voor haar A diploma op mocht (hebben na 1,5 jaar een wisseling van zwemschool gedaan vorig jaar september en toen ging het in eens heel snel)

Onze weekenden

De weekenden beginnen ook vaak al rond 06:00 uur heel soms rond 06:30 uur. Ze hoeven zich dan niet gelijk aan te kleden. We gaan dan gewoon lekker in onze pyjama’s naar beneden eerst lekker op ons gemak ontbijten met de tv erbij (papa en de kids erg gek op tv en filmpjes kijken) We bespreken dan beetje wat onze plannen zijn en/of wat hun zouden willen gaan doen die dag.

De standaard dingen die gedaan moeten worden op de zaterdagen is boodschappen en een planning voor het komende week maken. Wat gaan we doen en proberen ook alvast na te denken over wat gaan we die week eten.

De zondagen proberen we in de ochtend even heerlijk uit te razen in het bos en/of even lekker naar Ouwehands dierenpark in Rhenen te gaan.