• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Met Niene was ik een tiidje terug  in de bibliotheek en we vonden samen het boek: “Help Lucas is opgegete!” boek. Het leek me eerst een nogal gruwelijk boek en als je het zov erteld het verhaal lijkt het best griezelig maar het sloeg in als een bom. Ik moest het die dag al 4 keer voorlezen. 2 keer ’s middags en ’s avonds nog 2 keer.

Inmiddels een tijdje later mag dit boek niet meer ’s avonds gelezen worden.  Capsian kent alle namen van de monsters uit zijn hoofd en lijkt er ook niet bang van te zijn maar sinds hij op school zit mag ik niet meer iets over monsters voorlezen voordat hij gaat slapen. Dus mocht het boekje wel mee naar school als zijn lievelingsboekje in het kader van de kinderboekenweek.

Waar gaat “Help, Lucas is opgegeten over!”? Over Sara en Lucas die samen buiten spelen als plotseling Lucas in 1 hap opgeslokt wordt door een schrokop. Waarop Sara niet in paniek raakt want hij is in 1 hap opgeslokt dus als ze opschiet kan ze hem er nog uithalen. Ze gaat de schrokop achterna maar net als ze hem inhaalt wordt de schrokop opgeten door een vliegend monster, een zogenaamde grijpgraag. Dit spelletje herhaalt zich met steeds grotere beesten die gelukkig allemaal alles in 1 keer opslokken. Bij het laatste beest wacht Sara tot het slaapt en ze klimt in zijn bek vervolgens in het volgende en het volgende totdat ze in de maag van de schrokop komt en daar Lucas vindt die daar rustig een boekje zit te lezen bij het licht van een zaklantaarn. Sara laat een kikker los die vrolijk rond springt in de buik en vervolgens de schrokop laat kokhalzen die vervolgens de grijpgraag laat kokhalen enzovoort enzovoort todat in een reeks van boeren en hikken idereen iedereen weer uitspuugt.

De tekeningen bij dit verhaal zijn ontzettend leuk, ik denk dat die er ook voor zorgen dat dit geen gruwelijk verhaal is in de ogen van de kinderen.

Abosluut een aanrader dus.

Geschreven en getekend door:John Fardell

Je kunt het boekje hier krijgen:

{source}
<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1439498177780″,”secure”:false,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”//aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000018304807&”,”site_id”:”23736″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Cristel”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#F39C12″,”link_color”:”#2980B9″,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script>
<script src=”//partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1439498177780″ type=”text/javascript”></script>
{/source}