• check mark icon
  Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
 • check mark icon
  Vergelijk basisscholen en kinderopvang
 • check mark icon
  Lekkere en gezonde kinderrecepten
 • check mark icon
  Leuke activiteiten en dagjes uit
 • check mark icon
  Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Inhoudsopgave

Scheiding? Coaching helpt!

Wanneer je trouwt, denk je dat het jou niet zal overkomen, een scheiding… Maar de waarheid is helaas dat eenderde van de huwelijken strandt. En het beëindigen van een huwelijk kan zwaar zijn,het kan overeenkomen met de gevoelens van een rouwproces. Naast je eigen emoties ben je, indien er kinderen zijn, ook bezorgd over de gevoelens van je kinderen. Hoe leg je hun uit wat er aan de hand is en hoe help je hun met de gevoelens die deze scheiding oproept?

Coachen bij scheiding

Coach bij scheiding

In bovenstaande situatie kun je een coach inschakelen. Coaching helpt je om door het scheidingsproces heen te komen. De coach begeleidt de ouders door de vragen die bij hun leven met hun door te nemen, zodat je als ouder een handvat hebt hoe je het slechte nieuws het beste aan je kinderen kan brengen en hoe je met hun gevoelens kan omgaan. Als ouder kan het namelijk best lastig zijn om in de wirwar van je eigen emoties ook nog met de gevoelens van je kinderen om te moeten gaan en hen te begeleiden.

Mediatior

Als de communicatie tussen de scheidende ouders dusdanig is verstoord en het vertrouwen er niet meer is, moeten bepaalde zaken toch geregeld worden, zoals bijvoorbeeld een omgangsregeling voor de kinderen. Dat is waar de mediator behulpzaam kan zijn. Deze treedt op als bemiddelende partij tussen de personen met een conflict, om op deze wijze tot een oplossing te komen.

Het kan ook zo zijn dat er een conflict bestaat, maar dat de ouders scheiden een stap te ver vinden. Men wil liever kijken of er nog een oplossing te vinden is. Ook daar kan een mediator bij helpen.