• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Vandaag start de Week van Het Vergeten Kind 2018. De actie is bedoeld om aandacht te schenken aan de duizenden kinderen in Nederland die geen fijne thuissituatie hebben.

Wie is Het Vergeten Kind? 

Het Vergeten Kind is een kind dat het thuis niet makkelijk heeft. Denk aan kinderen met verslaafde ouders, ouders met psychische problemen of huishoudens waarbij sprake is van huiselijk geweld of armoede. In ruim 55.000 gevallen is de situatie zo ernstig dat een kind niet meer thuis kan blijven wonen.

Stuur ook een lief berichtje naar een kind!

Om deze kinderen een hart onder de riem te steken en om te laten weten dat er mensen zijn die aan ze denken, organiseert Stichting Het Vergeten Kind deze week. Je kunt een lief berichtje achterlaten op hun website. Alle berichtjes worden als een lange slinger verstuurd naar de Vergeten Kinderen in Nederland. Een warme sjaal van lieve woorden. Doe je ook mee?

Dat een traumatische jeugd lang kan doorwerken is voor onze blogger Karin de realiteit. Ze doet er alles aan om mee te kunnen draaien met de dagelijkse dingen. Hier haar indrukwekkende persoonlijke verhaal ‘Eraan werken om te kunnen werken’.

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type