• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Kindernasi
Kindernasi
editorial men icon
Redactiebeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
8/10
editorial men icon
Bezoekersbeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
9/10
Maaltijd:
Avondeten Avondeten
Hoofdgerecht Hoofdgerecht
Aantal personen:
editorial men icon
Leeftijdsgroep:
Familiegerecht
Kosten per persoon:
editorial_men_icon3
Ingrediënten:
  • 250 gram pandanrijst
  • 250 gram sperziebonen, optioneel
  • 400 gram roerbakgroente, chinees
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, fijngemalen
  • 2 theelepels koenjit, geelwortel
  • 2 theelepels ketoembar, korianderzaad
  • 125 gram garnalen, roze
  • 125 gram hamblokjes

Bereidingswijze:

15-30
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook intussen in een andere pan met een laag water en wat zout de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de roerbakgroenten eventueel iets kleiner.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, geelwortel en het korianderzaad 30 seconden.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze 2-3 minuten.
  • Meng er vervolgens de rijst, sperziebonen, garnalen en ham door.
  • Verwarm de nasi nog 2 minuten en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met kroepoek.

Voor deze functie is een account vereist.
Meld je hier aan of log in op je account.

Bezoekersbeoordelingen