• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Brood
Brood
editorial men icon
Redactiebeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
8/10
editorial men icon
Bezoekersbeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
9/10
Maaltijd:
Bijzondere dagen Bijzondere dagen
Lunch Lunch
Ontbijt Ontbijt
Tussendoortje
Aantal personen:
editorial men icon 4
Leeftijdsgroep:
Familiegerecht
Kosten per persoon:
editorial_men_icon3 Minder dan 1 euro
Ingrediënten:
Bevat: opgroeigids opgroeigids
tooltip inactive tooltip hover
opgroeigids Geen vlees of vis
opgroeigids Geen noten
opgroeigids Geen gluten
opgroeigids Geen lactose
opgroeigids Geen fructose
  • 5 gram gist (1 zakje)
  • 480 ml warm water
  • 390 gram brood meel (1)
  • 10 gram zout
  • 390 gram brood meel (2)
  • brood bakblik (eventueel)

Bereidingswijze:

80+
  • In een grote kom de gist in het water laten oplossen voor 5 minuten.
  • Roer de eerste 390 gram meel en het zout door het water en gist mengsel. Goed mengen en daarna de kom afdekken met keukenfolie en twee uur later rijzen.
  • Daarna de laatste 390 gram meel toevoegen, in kleine beetjes. Meel toevoegen tot je een kneedbaar deeg krijgt. Waarschijnlijk heb je niet al het meel nodig.
  • Daarna het deeg voor 10-15 minuten goed doorkneden. Voeg niet te veel meel toe tijdens het kneden, het deeg moet soepel blijven en niet te droog zijn.
  • Plaats het deeg in een kom die je met olie hebt ingesmeerd (zodat het niet plakt). Dek de kom af met keukenfolie en laat rijzen tot het twee keer zo groot is (ongeveer twee uur bij kamer temperatuur).
  • Daarna het deeg een 'dreun' geven om de lucht er uit te slaan. Verdeel daarna in twee en vorm in twee broden. Leg de twee broden op een anti aanbak bakblik (of een stuk bakpapier eronder), beetje bloem erover heen en weer afdekken. Laten rijzen tot verdubbeld in grootte.
  • Verwarm de oven voor tot 230 graden celsius. Bak de broden voor ongeveer 25 minuten, tot ze mooi bruin zijn.

Voor deze functie is een account vereist.
Meld je hier aan of log in op je account.

Bezoekersbeoordelingen