• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Redactiebeoordeling
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
8/10
Bezoekersbeoordeling
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
9/10
Maaltijd:
Bijzondere dagen
Lunch
Ontbijt
Tussendoortje
Aantal personen:
4
Leeftijdsgroep:
Familiegerecht
Kosten per persoon:
Minder dan 1 euro
Ingrediënten:
Bevat: title title
tti Geen vlees of vis
tti Geen noten
tti Geen gluten
tti Geen lactose
tti Geen fructose
  • 5 gram gist (1 zakje)
  • 480 ml warm water
  • 390 gram brood meel (1)
  • 10 gram zout
  • 390 gram brood meel (2)
  • brood bakblik (eventueel)

Bereidingswijze:

80+
  • In een grote kom de gist in het water laten oplossen voor 5 minuten.
  • Roer de eerste 390 gram meel en het zout door het water en gist mengsel. Goed mengen en daarna de kom afdekken met keukenfolie en twee uur later rijzen.
  • Daarna de laatste 390 gram meel toevoegen, in kleine beetjes. Meel toevoegen tot je een kneedbaar deeg krijgt. Waarschijnlijk heb je niet al het meel nodig.
  • Daarna het deeg voor 10-15 minuten goed doorkneden. Voeg niet te veel meel toe tijdens het kneden, het deeg moet soepel blijven en niet te droog zijn.
  • Plaats het deeg in een kom die je met olie hebt ingesmeerd (zodat het niet plakt). Dek de kom af met keukenfolie en laat rijzen tot het twee keer zo groot is (ongeveer twee uur bij kamer temperatuur).
  • Daarna het deeg een 'dreun' geven om de lucht er uit te slaan. Verdeel daarna in twee en vorm in twee broden. Leg de twee broden op een anti aanbak bakblik (of een stuk bakpapier eronder), beetje bloem erover heen en weer afdekken. Laten rijzen tot verdubbeld in grootte.
  • Verwarm de oven voor tot 230 graden celsius. Bak de broden voor ongeveer 25 minuten, tot ze mooi bruin zijn.

Voor deze functie is een account vereist.
Meld je hier aan of log in op je account.

Bezoekersbeoordelingen